LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙ;Α ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΣΙΠΡΑ

«Τεκμήριο της κομματικής λογικής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζει το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τη «δήθεν κοστολόγηση» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, από το υπουργείο Οικονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών ότι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου αποτελεί τεκμήριο της κομματικής λογικής Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, σχετικά «με το κράτος λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης, διότι επιβάλλει σε μια Δημόσια Υπηρεσία (το Γραφείο Τύπου) να λειτουργεί σαν παράρτημα κομμάτων». Επίσης, κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι «δεν είναι ικανοί ούτε ψέματα να πουν με πειστικότητα».

Το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής εκφράζει την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τη δική του κοστολόγηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τον κ. Χαρδούβελη να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα των αρμόδιων διευθύνσεων που τεκμηριώνουν την κοστολόγηση αυτή. Διαφορετικά, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκάσει το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας: Της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων, για να αποδειχθεί ότι «ο ενδελεχής έλεγχος των υπηρεσιών ήταν απλά όσα έγραψαν οι γνωστές μονταζιέρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη, αναμένει να δικαιολογήσει το υπουργείο πώς έπεσε έξω κατά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η αρχική πρόβλεψη ήταν 3,2 δισ. ευρώ και η αρχική βεβαίωση ξεπέρασε τα 3,5 δισ. ευρώ και «χωρίς το υπουργείο να δίνει τον τελικό αριθμό».

Το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής απαντά σημείο προς σημείο στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας:

1. «Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών να μη διαθέτει τα στατιστικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων για τα έτη 2013-2012 και 2011; Πώς είναι δυνατόν να αναφέρει ότι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι του 2011, ενώ από μελέτη των στοιχείων της ΓΓΠΣ προκύπτει ότι είναι του 2010; Δεν ήξεραν οι συντάκτες ότι στη φορολογία εισοδήματος άλλη είναι η έννοια του οικονομικού έτους και άλλη του πραγματικού; Τα αναγραφόμενα για «δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2011» αφορούν το οικονομικό έτος 2011 και το πραγματικό έτος 2010!

2. Για ποιο λόγο οι συντάκτες του κειμένου παραποιούν (μήπως δε γνώριζαν;) ότι το αφορολόγητο που ίσχυε στο ΦΑΠ ήταν (για κάθε φορολογούμενο) 200.000 ευρώ πριν από την κατάργησή του από τον ΕΝΦΙΑ; Πώς αναφέρουν για αφορολόγητο 400.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα, αλλά δίνουν στοιχεία από τελευταία έτη (π.χ. το 2013) που ίσχυε αφορολόγητο 200.000 ευρώ;

3. Παραποιούν ή αγνοούν την πραγματικότητα όταν ισχυρίζονται ουσιαστικά ότι η λίστα «Λαγκάρντ» ελέγχεται από το ΚΕΦΟΜΕΠ, όταν είναι αρμοδιότητα (μετά από εισαγγελική παραγγελία) του ΣΔΟΕ!

4. Αμφισβητούν το ποσό που υπολογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φοροδιαφυγή. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα στοιχείο από όσα οι ίδιοι ισχυρίζονται. Στη σελ. 7/10 αναφέρουν ότι, από έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ στα εμβάσματα εξωτερικού προκύπτει ότι από έλεγχο σε 400 περιπτώσεις βεβαιώθηκαν 142,5 εκατ. ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι αυτό αποτελεί ένα ικανό δείγμα για τον έλεγχο των συνολικά 24.710 περιπτώσεων και ότι συνολικά οι φόροι που θα βεβαιωθούν θα είναι μειωμένοι κατά 50%, γιατί δε θα βεβαιωθούν για όλες τις περιπτώσεις οι ίδιοι φόροι, προκύπτει αναλογικά ότι το ποσό που αντιστοιχεί στις 24.710 περιπτώσεις είναι 4,32 δισ.! Πώς είναι δυνατό να κοστολογούν αστραπιαία και με προσέγγιση ευρώ τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και για τις πονηρές χαριστικές ρυθμίσεις, που ετοιμάζουν μήνες, να μην έχουν κοστολόγηση;

5. Πέραν της διάτρητης αυτής κοστολόγησης, όπου π.χ. αυθαίρετα προστίθενται 8 δισ. ως επιπλέον κόστος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντιμετώπιση του προβλήματος των δανείων των νοικοκυριών, θα πρέπει να τονισθεί ότι η λογική που διαπνέει την απάντηση συνιστά πλήρη αποδοχή των μνημονιακών πολιτικών από την αρχή τους και προτείνει στον ελληνικό λαό τη συνέχισή τους σε βάθος γενιάς - χωρίς να αναφέρουμε ότι ακόμη και διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, πλέον ζητούν επειγόντως αυξήσεις μισθών και αναθεώρηση του πλαισίου της ευέλικτης και επισφαλούς εργασίας, καθώς αποτελούν παράγοντες που πλήττουν τις προοπτικές ανάπτυξης και αυξάνουν τις τεράστιες ανισότητες που παρατηρούνται διεθνώς.

6. Εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαγγέλλει την εγκατάσταση μηχανημάτων Χ-RAY στα τελωνεία, μοριακών ιχνηθετών στα καύσιμα και συστήματος εισροών-εκροών παντού, δηλαδή την άμεση υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων με διάφορες δικαιολογίες, χωρίς να απαντούν στο αυτονόητο: πότε θα ολοκληρωθεί η αναγκαία υποδομή για το λαθρεμπόριο;».

Καταλήγοντας οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν: «Όταν το Υπουργείο αποφασίσει να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα της κοστολόγησής του, θα επανέλθουμε. Γιατί δεν είναι ικανοί ούτε να πουν ψέματα με πειστικότητα».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ