Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ως ΙΚΕΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο κ. Σαμαράς κατευθύνεται ως ικέτης στην κ. Μέρκελ προσβλέποντας στην επιείκειά της, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο. «Απομονωμένος πολιτικά προστρέχει στο τελευταίο του αποκούμπι, αφού προηγουμένως  έχει καταστήσει σαφές μέσω του Υπουργού Οικονομικών πως η μεν διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή, η δε χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής συνιστά αμαρτία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί του κ. Σαμαρά προς την κ. Μέρκελ είναι η προοπτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ« Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της χώρας, δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί και πως έχει κλείσει τον κύκλο της ζωής της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερό και το κυριότερο παγιωμένο προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας από τη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο, θα επιδοθεί σε έναν μίνι μαραθώνιο αναστροφής του κλίματος με χρονικό ορίζοντα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Για να μπορέσει να φτάσει με επιτυχία στο τέλος, ο κ. Σαμαράς πρέπει πρώτα να λάβει το «Οκ» των δανειστών στο αίτημα να δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Kαι για την ακρίβεια των πολιτικών τους ηγεσιών και όχι των τεχνοκρατών της τρόικας, «γιατί αυτοί παραμένουν άκαμπτοι και ασυγκίνητοι», όπως λέει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος με εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας ανά χείρας την απόφασή του για απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια, την τρόικα και το ΔΝΤ, θα ζητήσει από την κ. Μέρκελ, χρόνο. Και όπως λέει συνεργάτης του, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, «Όχι χρόνο για να πάνε πίσω αποφάσεις όπως για παράδειγμα για το χρέος, γιατί υπάρχει κι αυτή η άποψη εντός της Ε.Ε., αλλά το αντίθετο, για να παρθούν και να μη συνδέονται με ''ανεδαφικά'' αιτήματα τα οποία το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Και φυσικά να δοθεί το ''Οκ'' για τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει ο κ. Σαμαράς».

Η πάγια θέση του Μαξίμου είναι ότι «η ελληνική κοινωνία έχει κάνει παρά πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα θέλει μια επιβράβευση, ένα κίνητρο για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω από εκεί που ξεκινήσαμε».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ