Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Κρίσιμους τομείς περιέχει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο ανέλαβε ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Συγκεκριμένα, σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τομείς της προστασίας και διαχείρισης των συνόρων, της πολιτικής ασύλου και της εσωτερικής ασφάλειας, καθώς και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών.

Ειδικότερα, το χαρτοφυλάκιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου περιλαμβάνει πέρα από τα θέματα μετανάστευσης, όλα τα ζητήματα που αφορούν τη FRONTEX, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Παροχής Ασύλου, τη EUROPOL, το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Κολέγιο, το Ευρωπαϊκό Kέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Εθισμού, τις σχετικές με τη θεματική των εσωτερικών υποθέσεων δράσεις του Οργανισμού Έρευνας καθώς και τις δράσεις για την διαχείριση των μεγάλων πληροφοριακών συστημάτων.

Στο χαρτοφυλάκιο του Έλληνα επιτρόπου εντάσσονται και οι τομείς έρευνας και δράσης στον τομέα της ασφάλειας καθώς και η ευρωπαϊκή πολιτική κατά των ναρκωτικών. Οι αρμοδιότητες του νέου Έλληνα Επιτρόπου αναλύονται συνοπτικά ως εξής:
  • Πολιτική Μετανάστευσης
  • Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Παροχής Ασύλου
  • Λειτουργία της Συνθήκης Schengen
  • Πολιτική παροχής Visa
  • Προστασία και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων - FRONTEX (Ενεργοποίηση της ρήτρας αλληλεγγύης του Άρθρου 80 ΣΛΕΕ)
  • Διαχείριση Κρίσεων και καταπολέμηση Τρομοκρατίας
  • Εσωτερική Ασφάλεια 
  • Καταπολέμηση Οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων
  • Αστυνομική Συνεργασία (Europol, CEPOL)
  • Προστασία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της έννομης τάξης της Ε.Ε.
  • Ευρωπαϊκή Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων - ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτοτελούς προσχώρησης της Ε.Ε. στην ΕΣΔΑ 
  • Προστασία ηλεκτρονικών δεδομένων
  • Καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας
  • Προστασία μειονοτήτων
  • Προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών
  • Καταπολέμηση της ομοφοβίας
Αποκεντρωμένοι Oργανισμοί της Ε.Ε. οι οποίοι και θα τελούν υπό την εποπτεία του νέου Επιτρόπου:
  • Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά (FRONTEX - Warsaw)
  • Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol - The Hague)
  • Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία (CEPOL - The European Police College - Bramshill, UK)
  • Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA - Lisbon)
  • Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO -Valletta)  
  • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λειτουργικής Διαχείρισης Συστημάτων ΤΠ (EU Agency for large-scale IT systems/eu-LISA, Strasbourg)
Π. Καρβούνης: Σημαντικό και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτης Καρβούνης τόνισε πως η ανάθεση του «σημαντικού και κρίσιμου» χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και τον Εσωτερικών Υποθέσεων στον Δημήτρη Αβραμόπουλο δείχνει «εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα». Παράλληλα, χαρακτήρισε «καίρια θέση» και την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Στη δήλωσή του, μετά την ανάθεση των χαρτοφυλακίων των Επιτρόπων από τον κ. Γιουνκέρ, ο κ. Καρβούνης αναφέρει:

«Οι δέκα προτεραιότητες που έθεσε εξαρχής ο εκλεγείς Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κοντ Γιουνκέρ αντικατοπτρίζονται στην σύνθεση που ανήγγειλε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες. Τόσο ο καθορισμός όσο και η κατανομή των χαρτοφυλακίων αποπνέουν αέρα αλλαγής και αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν φοβάται τις αλλαγές, αλλά τουναντίον τις επιδιώκει και τις αγκαλιάζει. Καταδεικνύουν παράλληλα ότι η Ε.Ε. ακούει και λαμβάνει τα μηνύματα των Ευρωπαίων πολιτών όπως αυτά διαμορφώθηκαν και μετά τις τελευταίες Ευρωεκλογές. Η έμφαση στην Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και τη δημιουργία Θέσεων Εργασίας είναι σαφής, όπως είναι όμως και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο νέος Πρόεδρος στην Ελλάδα, αναθέτοντας στον Έλληνα Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα πολύ σημαντικό αλλά και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων. Παράλληλα, ο εκλεγείς Πρόεδρος ανακοίνωσε την επιλογή του κ. Μαργαρίτη Σχοινά ως Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια ιδιαίτερα καίρια θέση στον κορυφαίο Ευρωπαϊκό θεσμό. Όπως όλοι, εύχομαι και προσδοκώ την επιτυχία της νέας Επιτροπής». 
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ