ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ. ***** Σούδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο - Εκκενώθηκαν το Ναυτικό Νοσοκομείο και Σχολεία. ***** Στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία - Καλαμπάκα του Ε65: Σε 2,5 ώρες η απόσταση Αθήνα - Καρδίτσα. ***** Ν.Δ.: Μένουμε πιστοί στην τροχιά ευθύνης και προόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. ***** Π. Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τώρα υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ η προθεσμία έληξε το Σάββατο. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα είναι ένα ακόμη ράπισμα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Για δημαγωγία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει κούραση στον ελληνικό λαό μετά από πέντε συνεχή χρόνια προσπάθειας και θυσιών. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος και ερωτηθείς για την αλλαγή του εκλογικού νόμου δήλωσε ότι η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό το ζήτημα.

«Δεν θέλω να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά, ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα, χρειάζονται θεσμικές λύσεις». Αυτές, τόνισε, ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος «είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρέπει (δε) να είναι ο άνθρωπος που μιλάει με μια γλώσσα, που ενώνει το έθνος και δίνει προοπτική και να είναι ένας αξιοπρεπής διεθνής εκπρόσωπος της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Άρα, λοιπόν, ας δούμε πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε κι άλλα θέματα όταν έρθει η ώρα», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο το κύριο θέμα συζήτησης, ήταν ο συντονισμός του Κυβερνητικού Έργου, ο συντονισμός της εθνικής προσπάθειας για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση.



Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «Υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, γιατί οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πρωτίστως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν επιλέξει έναν πάρα πολύ εύκολο ρόλο, που θυμίζει τις χειρότερες εκδοχές της Μεταπολίτευσης. Το ρόλο της δημαγωγίας, της παροχολογίας, μία προσέγγιση η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων και υποτιμά τις θυσίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού».

«Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών, των δύσκολων διαπραγματεύσεων, ενώ το σωστό, το ηθικό, το δίκαιο είναι να υπάρξει εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια, τα τελειώματα είναι πάντα δύσκολα, γιατί υπάρχει αυτή η κόπωση, χρειάζεται, λοιπόν, μία εθνική διαπραγμάτευση, μία εθνική συναίνεση και ένα εθνικό καθήκον αλήθειας που πρέπει να σεβόμαστε» δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι μετά από χρόνια θυσιών «τώρα όλοι αδημονούν για άμεσα, χειροπιαστά, θετικά αποτελέσματα, για αλλαγή του κλίματος».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε αναλυτικά για τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε στο Μιλάνο, στο πλαίσιο του άτυπου ECOFINΠαράλληλα, συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και άλλων επαφών καθώς αύριο Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει στη Μαδρίτη κι έπειτα σε μία μεγάλη διάσκεψη για τη Λιβύη.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ