LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Νεοκλασικά. Ιστορικά, διατηρητέα κτίρια. Στην πλειονότητά τους διώροφα. Στη ρίζα του βράχου της Ακρόπολης. Κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Πωλούνται! Ολα μαζί! Με ηλεκτρονική δημοπρασία! Από ποιον; Από το ίδιο το κράτος, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως έγραψε το ''Βήμα της Κυριακής'', τμήμα του οικισμού των Αναφιώτικων θα έχει πωληθεί ηλεκτρονικά στο όνομα της «αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας»... Λόγω κρίσης; Επειδή το κράτος αδυνατεί να διαχειριστεί την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης; Επειδή κανένας δεν ενδιαφέρεται; Ή μήπως επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται και μάλιστα πολύ; Όπως και να 'χει, η είδηση είναι ότι τα ιστορικά κτίρια της Πλάκας βγήκαν ήδη μαζικά στο σφυρί σε μια δύσχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα στη διεύθυνση www.e-publicrealestate.gr.

Από τη στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού δεν ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση αυτής της κληρονομιάς, τα ιστορικά ακίνητα μπαίνουν σε ένα άλλο πρόγραμμα «αξιοποίησης», αυτό της πώλησης σε δημοπρασία από την ΕΤΑΔ! Ως γνωστόν, η Εταιρεία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 71.000 τίτλων ακινήτων της λεγόμενης «Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
Στην ΕΤΑΔ ανήκουν 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, όπως τα πρώην ξενοδοχεία Ξενία, μαρίνες, κάμπινγκ, γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, μουσεία, σπήλαια, τουριστικά περίπτερα, ιαματικές πηγές, σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, αλλά και 12 ολυμπιακά ακίνητα

Μαζική εκποίηση

Είναι προφανές ότι η αξιοποίηση πολλών από τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, αρκετά από τα οποία βρίσκονται στο έλεος καταπατητών, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ωστόσο, διερωτάται κανείς τι αναμένουν οι υπεύθυνοι από την ηλεκτρονική πώληση των νεοκλασικών της Αθήνας, τα οποία σφραγίζουν τη φυσιογνωμία του τοπίου γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης σε μια πόλη που συγκεντρώνει τουρισμό από όλο τον κόσμο χάρη στα μνημεία της.

Αρχιτέκτονες και ιστορικοί διερωτώνται μιλώντας στο «Βήμα»: «Τι είδους "αξιοποίηση" συνιστά η μαζική εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς δίπλα στον Ιερό Βράχο;».


Κομμάτια της Ιστορίας
Πίσω από κάθε σπίτι και οικόπεδο κρύβεται μια ιστορία χρεοκοπίας, αλλά και η σχέση με ένα κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής της πόλης. Οπως το σπίτι όπου γυρίστηκε η διάσημη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Η τριώροφη διατηρητέα κατοικία στέκει ρημαγμένη και εγκαταλειμμένη στην οδό Τριπόδων 32.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο διαγωνισμός τρέχει από τις 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στις 14:00. Ποιος θα είναι άραγε ο τυχερός που θα πάρει στα χέρια το κτίσμα των 211 τ.μ.;
ΔΟΛ



Σ.Σ. 
Είπαμε, πωλείται η Ελλάς.....

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ