ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (;) ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 60% ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Ένα λάθος του συστήματος (;) ''φούσκωσε'' τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπου μετά τους λανθασμένους υπολογισμούς φόρου στα ημιτελή κτίσματα, το λάθος χρεώνεται στον φορολογούμενο, ο οποίος καλείται να το πληρώσει και εκ των υστέρων, αν το ανακαλύψει, να το διορθώσει! Έτσι, προκειμένου να έχει κάποιος την προβλεπόμενη έκπτωση του 60% στον ΕΝΦΙΑ για ημιτελές κτίσμα, θα έπρεπε να το δηλώσει στο Ε9 με τον ειδικό κωδικό 99. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν αρκούσε αυτό αλλά έπρεπε να δηλωθεί και στη στήλη 38 ότι το ημιτελές κτίσμα είναι "κενό", κάτι που ούτε οι φορολογούμενοι γνώριζαν ούτε το ηλεκτρονικό σύστημα φρόντισε να τους υποδείξει, όπως γινόταν σε άλλα πεδία του εντύπου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες... γιαπιών βρέθηκαν με ένα "παραφουσκωμένο" εκκαθαριστικό στο χέρι και όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 για να επανυπολογιστεί ο φόρος τους
Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα ανοίξει η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις μετά από το μπάχαλο με τους οικισμούς. Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καλείται να δώσει η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, η οποία όμως αναζητείται την τελευταία εβδομάδα...
Κατά τ' άλλα, χωρίς νεώτερες διευκρινίσεις για τις διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων, «έκλεισε» τελικά η Πέμπτη, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη, ενώ ακόμα και η απόφαση για τη μεταφορά της πρώτης δόσης το Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να ακολουθήσει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών για τον αριθμό των δόσεων, δηλαδή εάν η εξόφληση θα γίνει ως το τέλος του έτους ή έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2015 ήτοι σε 6 δόσεις.
''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ