ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας. ***** Ώρα μηδέν για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 και την υποβολή τους στο taxisnet. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης. ***** 23 Απριλίου 2010: Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελόριζο. ***** Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στην Οδησσό - 7 τραυματίες.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ

Εμπόδια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια γενναία ρύθμιση για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βάζει η τρόικα. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο, με την κυβέρνηση να τονίζει ότι η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα και η κατάσταση ασφυξίας στην οποία βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθιστούν αναγκαία μια «ρύθμιση-πακέτο». Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει 24 έως 100 δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ. Στόχος είναι να ανακουφιστούν 3.380.358 φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία.


Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ, με στοιχεία Ιουνίου,  6 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα από τον Ιανουάριο, ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. Το ζήτημα της ρύθμισης ετέθη τον Ιούλιο στην τρόικα, αλλά η αντίδραση των δανειστών ήταν «παγωμένη». Κάθετη ήταν η άρνηση από την πλευρά του ΔΝΤ. Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

ΔΝΤ: Όχι χαριστικά

Τα στελέχη του ΔΝΤ τόνισαν την αντίθεσή τους προς οποιαδήποτε «χαριστική ρύθμιση» που θα χαρακτηρίζεται από πολλές δόσεις λέγοντας ότι θα αποτελέσει αντικίνητρο για να ανταποκριθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Μάλιστα σε μια ανεπίσημη κουβέντα το κλιμάκιο του ΔΝΤ φέρεται να συνέδεσε την ένταξη σε ενδεχόμενη ρύθμιση με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως π.χ., κατάσχεση περιουσίας αν δεν καταβληθούν τρεις μόλις δόσεις, ακυρώνοντας ουσιαστικά το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων. Ειδικότερα για τις οφειλές προς τα Ταμεία το ΔΝΤ τόνισε ότι η ισχύουσα ρύθμιση χρεών που έχει εγκρίνει η τρόικα είναι επαρκής. Παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και ότι τον Σεπτέμβριο μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα δώσει ανάσα στην αγορά.
ΔΟΛ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ