LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

STUTTGARTER ZEITUNG: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Δημοσιονομικό κενό, διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων, προδιαγράφεται στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην «Stuttgarter Zeitung» τη Δευτέρα. «Η κυβέρνηση της Αθήνας υπό τον Αντώνη Σαμαρά αντιτάσσεται, ωστόσο, σε χρηματική βοήθεια. Φοβάται νέα μέτρα λιτότητας» σημειώνει ο αρθρογράφος και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση. Κάνει, πάντως, λόγο για εντυπωσιακές επιτυχίες στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσθέτει ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές αναγνωρίζουν το πρόγραμμα εξοικονόμησης.

«Δεν μπορεί κανείς, ωστόσο, να μιλήσει ακόμη για βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση. Το ΔΝΤ προβλέπει νέο δημοσιονομικό κενό ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015» συνεχίζει το δημοσίευμα και υπενθυμίζει ότι και κατά την επικύρωση του δεύτερου πακέτου στήριξης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μην ήταν εκείνη η τελευταία φορά που η Γερμανία θα ασχολείτο με το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. «Τώρα διαβεβαιώνει ο κ. Σόιμπλε ότι, εάν είναι αναγκαίο, θα δοθεί νέα βοήθεια» αλλά ένα τρίτο πακέτο θα ήταν πολύ μικρότερο από τα δύο προηγούμενα, ενώ «γίνεται λόγος για περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ». 

Διευκρινίζεται δε ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς διακηρύσσει εδώ και εβδομάδες με κάθε ευκαιρία ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα δανειακή βοήθεια». «Ο κ. Σαμαράς ελπίζει ότι θα μπορέσει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό με ίδια μέσα» συνεχίζει ο αρθρογράφος και αναφέρει ότι ελληνικοί κυβερνητικοί κύκλοι υπολογίζουν ότι έωςς το μέσον του 2015 θα μπορούσαν να αντληθούν από τις αγορές περί τα 6-8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ακόμη ότι δεν αποκλείεται οι ελληνικές τράπεζες να έχουν επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες και τονίζει ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει τον Οκτώβριο, μετά τα «stress tests».

Στο άρθρο εκφράζεται, τέλος, η εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο νέου πακέτου βοήθειας θα αποτελούσε «πολιτική καταστροφή» για τον πρωθυπουργό, διότι θα συνοδευόταν από νέα μέτρα λιτότητας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ