LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκκληση προς την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, απευθύνει με ψήφισμά της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ψήφισμα παρέδωσαν στην επιτετραμμένη της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ζαχαριά και Στέφανο Σαμοίλη. «Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα» αναφέρει στο ψήφισμα.

Προσθέτει πως οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας και την αύξηση των επιθέσεων με βλήματα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα το θάνατο και τραυματισμό δεκάδων Ισραηλινών.

«Είναι απαράδεκτο ένα κράτος που θέλει να εμφανίζεται ως ''κράτος δικαίου'', να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του εντείνοντας το φαύλο κύκλο της βίας με μία πολιτική συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑΚαλεί δε την ισραηλινή κυβέρνηση, με αφετηρία τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας υπό την εγγύηση μηχανισμού της διεθνούς κοινότητας που θα περιλαμβάνει και ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναγκαία η άμεση απόλυση από τις φυλακές, των Παλαιστινίων που είχαν απελευθερωθεί κατόπιν συμφωνίας και συνελήφθησαν ξανά, και βέβαια των κρατούμενων βουλευτών της παλαιστινιακής Βουλής. Καλεί, παράλληλα, την ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες, που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμά του υπογραμμίζει ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύσφιγξη των σχέσεων του ελληνικού και ισραηλινού λαού. Ωστόσο, όπως λέει, θεωρεί ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, όπως και με όλες τις χώρες της Μεσογείου, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή«Η συνέχιση της αιματηρής κρίσης που συντελείται στη Γάζα υπονομεύει ευθέως αυτήν την προοπτική» καταλήγει.
ΑΜΠΕ



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ