ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: 6 περιοχές χτυπά σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές της χώρας. Έκτακτα μέτρα από τις Αρχές. ***** Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Κ. Χατζηδάκης για αναβάθμιση S&P: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο. ***** Πιερρακάκης: Κρατάμε το αδιάβλητο των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλάζουμε όλα τα άλλα. ***** «Εμπλοκή» με το Άγιο Φως στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ - Στήνεται ειδικό σχέδιο. ***** Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Βαγδάτη - Ισραήλ: Δεν ήμασταν εμείς.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΔΝΤ: ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ρέντσι: Η Ελλάδα σώθηκε για να διαφυλαχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Την επιθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η έκτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που θα αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου, να ολοκληρωθεί «όσο πιο σύντομα γίνεται», εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ. Η συγκεκριμένη δήλωση του εκπρόσωπου του ΔΝΤ, η οποία έγινε χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί αντίστοιχη ερώτηση, εναρμονίζεται πλήρως με το αίτημα που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το Σεπτέμβριο, κάτι που ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έθεσε επανειλημμένα στους εκπρόσωπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Ο Μάρεϊ ερωτήθηκε για το εάν έχει προγραμματισθεί συνάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εντός του Αυγούστου και επί ευρωπαϊκού εδάφους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες αναφορές αναλυτών του ΔΝΤ, ότι οι μεγάλες περικοπές μισθών στην Ελλάδα δεν ήταν αποτελεσματικές στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρκέσθηκε να απαντήσει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο» στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. «Περιμένουμε ο δημοσιονομικός στόχος για το 2014 να εκπληρωθεί και δεν βλέπουμε την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα», τόνισε, προσθέτοντας πως το Ταμείο συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν χρειάζονται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων και αναλυτών ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ο Μάρεϊ τόνισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να παράσχουν την όποια στήριξη απαιτείται για την ελάφρυνση του χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ότι στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής πρόσφατα κατέδειξαν ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στα επίπεδα φτώχειας, ο Μάρεϊ είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσει τις συνθήκες εξόδου από αυτή την κατάσταση, ενώ προσέθεσε πως το ζήτημα θα απασχολήσει  και την προσεχή αξιολόγηση της τρόικας.

Ερωτηθείς για το εάν το Ταμείο έχει ζητήσει αλλαγές στη χρηματοδότηση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και ειδικά για το εάν το Ταμείο «επιμένει» στο θέμα αυτό ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως το ζήτημα είναι ειδικό και πως θα πρέπει να απευθυνθεί για διευκρινίσεις στον Πολ Τόμσεν αναφορικά με αυτή την πτυχή του προγράμματος.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή αναφορά του Ματέο Ρέντσι ότι «η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες ήταν εκτεθειμένες» ο Μάρεϊ δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στις ιταλικές αρχές.

Ρέντσι: Η Ελλάδα σώθηκε για να διαφυλαχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Η Ελλάδα διασώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είχε δανειστεί από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των σχέσεων εξουσίας εντός της Ε.Ε. «Η Ελλάδα σώθηκε, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες ήταν εκτεθειμένες» δήλωσε ο κ. Ρέντσι, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Α35 στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Επανέλαβε δε, το αίτημα της κυβέρνησής του για περισσότερο χρόνο, προκειμένου να περιορίσει το έλλειμμά της. «Η Ιταλία δεν χρειάζεται να παρακαλέσει. Η χώρα απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη μείωση του ελλείμματός της» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι η Ιταλία «δεν έχει να παρακαλέσει για τίποτα, θα κάνουμε χρήση της ευελιξίας, στην οποία έχουμε σαφές δικαίωμα» σημείωσε.

Σύμφωνα πάντως με τον συντάκτη της FAZ, οι δηλώσεις αυτές αποτελούν την αντίδραση του Ματέο Ρέντσι στην αποτυχία του να λάβει από τους εταίρους του μεγαλύτερα περιθώρια για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ιταλίας. «Η Ιταλία, η οποία θα έπρεπε ήδη από το 2013 να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, κατάφερε να μετατεθεί η υποχρέωσή της αυτή για το 2015 και τώρα ο κ. Ρέντσι ζητά νέα παράταση έως το 2016» επισημαίνεται, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρεται συχνά στο γεγονός ότι το 2003 η Γερμανία ήταν η μόνη στην Ε.Ε. που είχε υπερβεί το όριο ελλείμματος του 3%, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό της ένα προνόμιο που δεν επιτρέπει σε άλλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο κ. Ρέντσι υπονοεί ότι και η χώρα του ήταν στο παρελθόν πολύ υποχωρητική στις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία της Νομισματικής Ένωσης και υποστηρίζει ότι οι σχετικές συνθήκες θα πρέπει να αλλάξουν.
ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ