LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΩΝ: 4.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις οφειλές τους αλλά ακόμα και να ενταχθούν σε ρυθμίσεις.Όπως αναφέρει το ''Εθνος της Κυριακής'' «όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ηλεκτρονική «επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες οι εφορίες, με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα στοιχεία που δείχνουν την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Πάνω από 6 δισ. ευρώ δεν πληρώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι ληξιπρόθεσμες συνολικά είναι πάνω από τα 67 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά κάθε μήνα προστίθεται ένα δισ. ευρώ στα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες προς το δημόσιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατασχέσεις των λογαριασμών τους αλλά και με δήμευση της ακίνητης περιουσίας τους

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για φέτος ολοκληρώνεται και οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες υπολογίζονται σε πάνω από 1.500 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο. Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να πληρωθούν 11 δισ. ευρώ με το οικονομικό επιτελείο να φοβάται ότι η «βόμβα» των απλήρωτων φόρων και εισφορών θα τινάξει στον αέρα και τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Υπενθυμίζεται ότι η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι το τέλος του 2014 και κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που δηλώνουν αντικειμενική αδυναμία να καταβάλουν φόρους εισοδήματος, τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε ακριβές δόσεις και βεβαίως τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος του χρόνου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, και έχουν οδηγηθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο, ο Πρωθυπουργός από την άλλη, μιλά σε άρθρο του στην ''Καθημερινή της Κυριακής'' για οριστική έξοδο από την κρίση! Σημειώνει δε, ότι «ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε!  Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!». 

Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός, τότε τι είναι;

 ''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ