ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΕΣΤΙΑ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΤΡΙΒΩΝ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο ενδοκυβερνητικής διαφωνίας που παρουσιάστηκε μόλις 48 ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος για το θέμα των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι διαπραγματεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, απέβησαν άκαρπες και τελικά αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει την Παρασκευή τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 ΙουνίουΗ ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, σε μία εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό, παρόντος και του νέου υπουργού Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία και μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί χθες, είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου, Σταμάτη, Μητσοτάκη και Λοβέρδου, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά με τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα.
Η διαφορά, η οποία έχει προκαλέσει εμπλοκή στο θέμα, είναι περίπου 300 υπάλληλοι

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος ζητά να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, εν αντιθέσει με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητά να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Λοβέρδος συμφωνεί με τη θέση του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και 102 υπαλλήλων σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν ανάγκες προσωπικού. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων βρίσκονται σε τριήμερη απεργία μέχρι σήμερα Παρασκευή.


Κλείνει επ' αόριστον το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Απόφαση για επ' αόριστον κλείσιμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) πήραν χθες Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων. «Αποφασίζουμε το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα» αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος έπειτα από πολύωρη και επεισοδιακή συνεδρίασή τους

«Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων» τονίζουν στο ίδιο κείμενο.

«Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης καθώς δεχτήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά».

«Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια "διαφωνία" μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις» τονίζουν.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ