ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Παραμένει η αφρικανική σκόνη για λίγες ώρες ακόμα στην Ελλάδα - «Εξαφανίστηκε» η Ακρόπολη: Πέπλο σκόνης στην Αθήνα το πρωί. ***** «Κόκκινη γραμμή» από Κασσελάκη: «Ποτέ συνεργασία με τη Ν.Δ.» ***** Μετακλητοί και συνταξιούχοι κατακλύζουν προεκλογικά το Δημόσιο. ***** Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία». ***** Ακριβότερο από ποτέ το πασχαλινό τραπέζι φέτος - «Γονατίζουν» τα νοικοκυριά. ***** «Πέρασε» από το Κογκρέσο η βοήθεια «μαμούθ» στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν άμεσα στον Ζελένσκι νέα όπλα. ***** Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα. ***** Αεροπορική τραγωδία στην Αλάσκα - Συνετρίβη αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

Στα πλαίσια των προεκλογικών δράσεων της Κυβέρνησης εν όψει εκλογών
Δράσεις για  την αποκατάσταση των αστέγων και την κοινωνική τους επανένταξη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κυριότερη την θέσπιση κοινωνικής κατοικίας, όπου το δημόσιο θα μπορεί να αξιοποιήσει οποιοδήποτε ακίνητο διαθέτει προκειμένου να στεγάσει άστεγους. Επίσης σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα προσφέρονται στους αστέγους βασικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως, με στόχο την επιτάγχυνση της κοινωνικής τους επανένταξης.


Σε δύο άξονες οι δράσεις

«Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους Έλληνες που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτοβουλίες που βοηθούν την Ελλάδα που πληγώθηκε» είπε ο πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί σε  δύο άξονες.

Πρώτον, όπως τόνισε, το ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί τι  μπορεί να δώσει το ίδιο το κράτος στους πολίτες που υποφέρουν, αλλά με τρόπο σίγουρο, χωρίς να υπάρχει ξόδεμα χρημάτων που δεν υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας με την αξιοποίηση, άμεσα, όπως υπογράμμισε, όποιου ακινήτου υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει αστέγους «που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία».

Ο δεύτερος άξονας, σύμφωνα με το πρωθυπουργό είναι η συνεργασία και ο συντονισμός με την ιδιωτική πρωτοβουλία«Από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές, μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο ψηφίστηκε πρόσφατα νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, Φ.Π.Α. κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως. Επιπλέον, σύμφωνα με το κ. Σαμαρά στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμει και η τοπική αυτοδιοίκηση, που όπως επισήμανε θα μπορεί να αναδείξει τον κοινωνικό της ρόλο.

Η υλοποίηση των πρωτοβουλιών

Πρώτη τέτοια πρωτοβουλία, είπε ο κ. Σαμαράς είναι η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ΑστέγωνΟ πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με ιδιωτική δωρεά, ανακαινίζεται το Δρακοπούλειο Κέντρο, που βρίσκεται στην πλατεία Βάθης, στην Αθήνα. Σε ενάμιση μήνα περίπου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσειΗ ευθύνη λειτουργίας του ανατίθεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ενώ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, καταλυτική είναι και η συμμετοχή του υπουργείου Υγείας που είχε άλλωστε και την πρωτοβουλία ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου συγκεντρώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός αστέγων πολιτών.

Στο ισόγειο του Κέντρου θα λειτουργήσει ιατρική μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που θα εξετάζει τους άστεγους πριν προωθηθούν στους κοιτώνες. Στους αστέγους που φιλοξενούνται, θα παρέχεται στέγαση, σίτιση, ιατρική φροντίδα και κοινωνική μέριμνα. Στην αρχική φάση, το Κέντρο αναμένεται να φιλοξενεί 80 άτομα για διάστημα που θα φτάνει έως τις 20 μέρες, ενώ μετά θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή σε διαμερίσματα προστατευόμενα,  με απώτερο στόχο την κοινωνική τους επανένταξη. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν, επιλεγεί τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο, προκειμένου να στεγάσουν τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Αντίστοιχα προγράμματα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς όπως διευκρίνισε  τίποτα δεν θα μείνει αναξιοποίητο, ανεκμετάλλευτο ή ανενεργό, προκειμένου να βρεθεί στεγαστική λύση για τους εκατοντάδες άστεγους. Η σχετική δαπάνη, όπως είπε, προβλέπεται κι αυτή από το κοινωνικό μέρισμα που θα προκύψει από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το επόμενο βήμα, περιλαμβάνει τη δημιουργία ακόμα τεσσάρων κέντρων Άμεσης βοήθειας αστέγων, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα καθώς και σε αυτές τις περιοχές υπάρχει αυξημένο ποσοστό φτώχειας, σύμφωνα με τα πιο επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό, εργάζονται πολλά ιδρύματα και άλλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, συνέχισε ο κ. Σαμαράς και έφερε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία  πολιτών, που δημιούργησε την πρώτη Κοινωνική Πολυκατοικία, όπου θα στεγαστούν, από την Μεγάλη Πέμπτη οι πρώτοι 72 άστεγοι που ανήκουν σε μονογονεϊκές και πολυτεκνικές ομάδες, οικογένειες.

Διχασμός και αλληλεγγύη

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η κρίση ήταν δοκιμασία για όλους μας αλλά ανέδειξε και την ανθρωπιά μας και έκανε λόγο για τις  υποχρεώσεις του κράτους καθώς και των πολιτών. Μίλησε για αξίες που όλα αυτά που τα χρόνια της «επίπλαστης ευημερίας είχαν ξεχαστεί» σημειώνοντας ότι παρά τις θυσίες και παρά τα πολλά κηρύγματα διχασμού, «οι Έλληνες σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο».

«Η βοήθεια προς το συνάνθρωπο, δεν επιτρέπει διαχωρισμούς μεταξύ μας. Απαιτεί τη συνεργασία όλων μας…Και πρόθεσή μας, είναι να βγούμε από την κρίση, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ