Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ειδική Επιτροπή που θα αναλάβει το... εκτελεστικό μέρος του νόμου για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή την επεξεργασία των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων, συγκρότησε το υπουργείο Οικονομικών, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών από τον Ιούνιο. Όπως ορίζεται στη σχετική Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, η οκταμελής Επιτροπή που θα λειτουργεί στο ΓΛΚ, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, δηλαδή να παραδώσει τα σχέδια των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων, έως το τέλος Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από το νέο Φόρο ακινήτων τουλάχιστον 2,650 δισ ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ο αποκαλούμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας ακινήτων αποτελεί ουσιαστικά έναν συνδυασμό φόρου ανά τετραγωνικό με μια παραλλαγή του ΦΑΠ.

Ο κύριος φόρος για τα κτίρια κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ/τ.μ. όντας μειωμένος κατά 16% μεσοσταθμικά από το Έκτακτο Τέλος, ενώ απαλλάσσονται πλήρως τα αγροτικά κτίσματα. Στα οικόπεδα κυμαίνεται από 3 έως 9.000 ευρώ/στρέμμα, όντας μειωμένος κατά 83% μεσοσταθμικά από το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου.


Στα αγροτεμάχια ο βασικός φόρος είναι 1 ευρώ/στρέμμα και 2 ευρώ/στρέμμα για τα όλα καλλιεργούμενα, ενώ διαμορφώνεται στα 2,2 ευρώ/στρέμμα για τα αρδευόμενα. Ο συμπληρωματικός φόρος, δηλαδή ο νέος ΦΑΠ, δεν επιβάλλεται στα αγροτεμάχια και προβλέπει ατομικό αφορολόγητο 300.000 ευρώ. Ο πρώτος συντελεστής είναι 0,1%, ενώ ο ανώτατος συντελεστής είναι 1% αντί 2% για περιουσίες πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ και πάνω.
iefimerida.gr

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ