Μητσοτάκης: Αυξάνει στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός. ***** Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει. ***** Καφούνης: Ζητά μείωση μη μισθολογικού κόστους, καλοδεχούμενη η αύξηση κατώτατου μισθού. ***** Στ. Κασσελάκης: «Κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός. ***** Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό - Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ευκολία Κ. Καραμανλή στα ψέματα - Παρουσιάζει έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη. ***** ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10% τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο - Καταγράφηκαν 49 νεκροί. ***** Ισόβια η ποινή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. ***** Δίκη για την 12χρονη: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα η μητέρα.

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ο εφησυχασμός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ''Καθημερινή'', λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι η έξοδος στις αγορές «ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική».

«Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν στη σωστή κατεύθυνση που κινούνται» ανέφερε ο ίδιος. Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπoυργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι «είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

«Στην Ελλάδα συνέβη ό,τι και στην Ανατολική Γερμανία όταν εισαγάγαμε το γερμανικό μάρκο, το 1990. Σας θυμίζω ότι μέχρι τότε η οικονομία του κατεχόμενου από τη Σοβιετική Ένωση τμήματος της Γερμανίας ήταν η 11η στις στατιστικές του ΟΟΣΑ. Όμως, δεν ήταν ανταγωνιστική. Για να επιβιώσεις στην παγκοσμιοποιημένη αγορά χρειάζεται να έχεις ανταγωνιστική οικονομία. Αυτό ισχύει, φυσικά, και εντός της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως «ο ανταγωνισμός, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, αλλά και την προσφορά εργασίας, φθηνού και καλύτερα εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού, έχει ανατρέψει τα δεδομένα» και υπογράμμισε ότι η λύση για την Ελλάδα, όπως και για την Ευρώπη γενικότερα, δεν είναι η νομισματική πολιτική και η παροχή ρευστότητας που, όπως σημείωσε, βοηθούν μόνο βραχυπρόθεσμα. Η μόνη λύση μακροπρόθεσμα είναι «η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας που μπορεί να διασφαλίσει την αύξηση της απασχόλησης και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου».

Δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα «πάει καλά, καλύτερα από ό,τι αναμέναμε» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό. «Η Ελλάδα έχει πανέμορφα νησιά και ακτές, αλλά πριν από δύο χρόνια ο τουρισμός ήταν καταστροφή. Η χώρα ήταν πολύ ακριβή και όσοι πήγαιναν προς την Ανατολική Μεσόγειο κατέληγαν στην Τουρκία. Κι, όμως, πέρυσι, και αφού είχαν προηγηθεί οι περικοπές των μισθών, ήρθε η καλύτερη τουριστική χρονιά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες. Το κλειδί είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι πολιτικά ανεκτός. Αυτή είναι η δημοκρατία. Γι’ αυτό αναζητούμε τη σωστή ισορροπία. Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των επόμενων ευρωεκλογών και στην Ελλάδα θα είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

 ''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ