ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΣΤΑ 833 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Μετατρέπονται τα αυτονόητα σε πολιτικά δώρα, λέει η Αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ
Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου. Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ.

Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα). Ειδικά, για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν.

Για να υπολογιστεί το ποσό του βοηθήματος, το οποίο ορίζεται στα 500 ευρώ, υπάρχει οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, που κλιμακώνεται από 1 για τον πρώτο ενήλικα, 1/3 για κάθε άλλον ενήλικα και 1/6 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας έως 24 ετών. Δηλαδή, το ποσό των 500 ευρώ για τον άγαμο προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, ώστε να ανέρχεται τελικά σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Το βοήθημα θα παρέχεται, μετά από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου και διασταύρωση των στοιχείων του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ειδική επιτροπή της κυβέρνησης θα συνεχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Μετατρέπονται τα αυτονόητα σε πολιτικά δώρα, λέει η Αντιπολίτευση για τον ΦΠΑ

Για άλλη μια προσπάθεια να παρουσιάσει τα αυτονόητα ως πολιτικά δώρα, δεδομένων και των εκλογών που έρχονται, κατηγορεί η Αντιπολίτευση την κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον συμψηφισμό οφειλών του ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά τη σημασία του μέτρου για την ανακούφιση της αγοράς και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ΚΚΕ μιλά για «σταγόνα στον ωκεανό».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός μετατρέπει τα αυτονόητα σε προεκλογικές εξαγγελίες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκαλύψει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μικροεπαγγελματίες, εξαιτίας της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και της οικονομικής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μια ακόμα φορά, τα αυτονόητα επιχειρείται να εμφανισθούν ως ''πολιτικά δώρα'' και οι στοιχειώδεις λειτουργίες μιας ευνομούμενης πολιτείας ως μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Τι άραγε τόσο καιρό δεν επέτρεπε τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου, για τον οποίο σήμερα η κυβέρνηση κομπάζει; Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες, με βάθος… εξαμήνου, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα των αθετήσεων» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ.

Προσπάθεια να «ρίξει στάχτη στα μάτια χιλιάδων μικροεμπόρων και αυτοαπασχολούμενων που καταστρέφονται σήμερα από την κρίση και την κυβερνητική πολιτική, η οποία υπηρετεί την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων» χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το ΚΚΕ.

«Είναι πρόκληση να αποκαλεί ''μεγάλη μεταρρύθμιση'' τη στοιχειώδη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ που αποτελεί 'σταγόνα στον ωκεανό' των τεράστιων απωλειών, την ώρα που η ανελέητη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, οι τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, η συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να απαιτήσουν να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια, να απαιτήσουν κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη και κατάργηση των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο» καταλήγει το ΚΚΕ.

Στην αναφορά του πρωθυπουργού για τις βελτιώσεις στην απονομή συντάξεων εστιάζει ο Γ. Ρωμανιάς, γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημειώνοντας ότι «Την ώρα που ο πρωθυπουργός υπερηφανεύεται για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησής του, οι δηλώσεις εντυπωσιασμού κρύβουν ανακρίβειες».

«Συγκεκριμένα, σε σημερινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε ότι βελτιώθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης των συντάξεων του Δημοσίου, αναφέροντας, ότι, καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο. Προφανώς όμως ο πρωθυπουργός ξέχασε ότι μέχρι τώρα ίσχυε ο θεσμός των τρίμηνων αποδοχών που έδινε το δικαίωμα σε όσους δημοσίους υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης να εισπράττουν αμέσως μετά την υποβολή της αίτησής τους αποδοχές τριών μηνών. Ο θεσμός αυτός καταργήθηκε τώρα και αντικαταστάθηκε με το θεσμό της προκαταβολής σύνταξης, με αποτέλεσμα τα ποσά που οι δημόσιοι υπάλληλοι εισέπρατταν αμέσως με την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους να τα εισπράττουν τώρα σταδιακά, σε διάστημα οκτώ μηνών. Και τίθεται το ερώτημα: είναι αυτή η αντικατάσταση επιτυχία για την οποία μπορεί να υπερηφανεύεται η κυβέρνηση;»

Στην ίδια ανακοίνωσή του, συνεχίζει ο κ. Ρωμανιάς «Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συντμήθηκε ο χρόνος απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του Δημοσίου. Παρά το ότι ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται στην πράξη ανακριβής, είναι χρήσιμο να παρατηρήσουμε ότι ο πρωθυπουργός περιορίζεται σε αναφορά για το Δημόσιο, ενώ δεν τολμά να αναφερθεί καν στο χρόνο απονομής της σύνταξης σε ολόκληρο τον Ιδιωτικό Τομέα αλλά και σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι χρήσιμο να αναζητήσει ο πρωθυπουργός να τον ενημερώσουν για τις εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και πέντε χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ