ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μείωση σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 20% ακόμα και για τις κύριες συντάξεις προβλέπουν οι αλλαγές που προτείνει η τρόικα όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, εξηγώντας πως οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νέους συνταξιούχους.

OIKONOMIA


Πρόσθετους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με τον νέο Προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί στις 7 Δεκεμβρίου από τη Ολομέλεια της Βουλής, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν στο 53,5% του ΑΕΠ το 2015 από 53,1% του ΑΕΠ το 2014. Αντίθετα οι άμεσοι φόροι θα μειωθούν στο 46,5% του ΑΕΠ από 46,9% του ΑΕΠ το 2014.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 2015 τοποθετείται στα 184,7 δισ. ευρώ, από 178,9 δισ. ευρώ το 2014.
Οι άμεσοι φόροι το 2015 θα είναι αυξημένοι κατά 2,3% σε σχέση με τα 21,39 δισ. ευρώ του 2014. Από τα φυσικά πρόσωπα αναμένονται έσοδα 8,7 δισ. ευρώ, 6,3% περισσότερα σε σχέση με φέτος. Από τα νομικά πρόσωπα αναμένονται μειωμένα έσοδα κατά 2,4%, ήτοι συνολικά 2,7 δισ. ευρώ.
Οι φόροι στην περιουσία το 2015 θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 2,3% στα 3,5 δισ. ευρώ.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα φαίνεται να έχουν μπλοκάρει, το πρακτορείο Bloomberg επικρίνει τη στάση των δανειστών και τους προτρέπει να «δώσουν στην Ελλάδα μία ευκαιρία». Χαρακτηρίζει, δε, «τοξικές» τις απαιτήσεις για περαιτέρω μείωση του χρέους, σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας «που σίγουρα θα αποτύχουν».>>>>>Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες -κάθε μήνα- ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Έτσι οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου. Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης αφενός για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών και αφετέρου για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νέα ευρεία διυπουργική σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 4.30 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και παρουσία των επικεφαλής της τρόικας. Όπως έγινε γνωστό από στελέχη του υπουργείου, στη σύσκεψη θα μετάσχουν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στο Βερολίνο.
Δείτε το Video του Δελτιου Ειδήσεων του Star
''The New Daily Mail''
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB - TV


ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

WOMENS...

LIFE

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ