ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μείωση σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 20% ακόμα και για τις κύριες συντάξεις προβλέπουν οι αλλαγές που προτείνει η τρόικα όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, εξηγώντας πως οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους νέους συνταξιούχους.

OIKONOMIA


Πρόσθετους φόρους 1,3 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2015 ο Κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με τον νέο Προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί στις 7 Δεκεμβρίου από τη Ολομέλεια της Βουλής, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν στο 53,5% του ΑΕΠ το 2015 από 53,1% του ΑΕΠ το 2014. Αντίθετα οι άμεσοι φόροι θα μειωθούν στο 46,5% του ΑΕΠ από 46,9% του ΑΕΠ το 2014.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 2015 τοποθετείται στα 184,7 δισ. ευρώ, από 178,9 δισ. ευρώ το 2014.
Οι άμεσοι φόροι το 2015 θα είναι αυξημένοι κατά 2,3% σε σχέση με τα 21,39 δισ. ευρώ του 2014. Από τα φυσικά πρόσωπα αναμένονται έσοδα 8,7 δισ. ευρώ, 6,3% περισσότερα σε σχέση με φέτος. Από τα νομικά πρόσωπα αναμένονται μειωμένα έσοδα κατά 2,4%, ήτοι συνολικά 2,7 δισ. ευρώ.
Οι φόροι στην περιουσία το 2015 θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 2,3% στα 3,5 δισ. ευρώ.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα φαίνεται να έχουν μπλοκάρει, το πρακτορείο Bloomberg επικρίνει τη στάση των δανειστών και τους προτρέπει να «δώσουν στην Ελλάδα μία ευκαιρία». Χαρακτηρίζει, δε, «τοξικές» τις απαιτήσεις για περαιτέρω μείωση του χρέους, σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας «που σίγουρα θα αποτύχουν».>>>>>Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες -κάθε μήνα- ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Έτσι οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου. Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης αφενός για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών και αφετέρου για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Την επιδότηση των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Η πρόταση έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο από τον σημερινό υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και προβλέπει την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί μετά και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να μειωθούν οι τιμές.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη διάκριση της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία. Ο στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

''Τhe New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB - TV


ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

WOMENS...

LIFE

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ