ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

«Αγκαθι» το υπερ-ταμειο των 50 δισ. στις διαπραγματευσεις με το ΔΝΤ

«Αγκαθι» το υπερ-ταμειο των 50 δισ. στις διαπραγματευσεις με το ΔΝΤ
Σοβαρότατες ενστάσεις για την πορεία και τον στόχο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, και συνεπώς και για το «υπέρ-ταμείο» των 50 δισ., εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αποδέκτες των ενστάσεων αυτών του Ταμείου έγιναν χθες Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο υπουργοί και βασικοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών σε μία συνάντηση απολογιστικού χαρακτήρα για τον πρώτο γύρο των fast track διαπραγματεύσεων.
Συγκεκριμένα το ΔΝΤ, το οποίο επί της ουσίας εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αφού το δικό του πρόγραμμα λήγει τον Μάρτιο του 2016 και έχει διακόψει τις εκταμιεύσεις εδώ και έναν χρόνο, αμφισβητεί ευθέως τον στόχο των 50 δισ., τόσο ποσοτικά όσο και χρονικά, κάτι που μετέφερε διά ζώσης χθες στους δύο υπουργούς η Ντέλια Βελκουλέσκου.
Οι ενστάσεις του Ταμείου κρίνονται ιδιαιτέρως σοβαρές από την Αθήνα, αφού με βάση τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ένα μέρος των 50 δισ., περίπου το μισό, θα χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την κυβέρνηση να επιθυμεί από την πρώτη δόση-μαμούθ των 25 δισ. που επιδιώκει να λάβει μέχρι τις 18 Αυγούστου, τα 10 δισ. να πάνε στις τράπεζες, ώστε μέχρι τέλους του έτους να έχουν αρθεί πλήρως τα capital controls.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας,  (http://www.otoposmou.gr/),  μετά το επιτυχημένο... πείραμα που έγινε με τις πατάτες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της ομάδας σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας τους, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών νομών.

Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
''Τhe New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB - TV


ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

WOMENS...

ΜΑΜΑ 365

LIFE

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ