ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

«Αγκαθι» το υπερ-ταμειο των 50 δισ. στις διαπραγματευσεις με το ΔΝΤ

«Αγκαθι» το υπερ-ταμειο των 50 δισ. στις διαπραγματευσεις με το ΔΝΤ
Σοβαρότατες ενστάσεις για την πορεία και τον στόχο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, και συνεπώς και για το «υπέρ-ταμείο» των 50 δισ., εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αποδέκτες των ενστάσεων αυτών του Ταμείου έγιναν χθες Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι δύο υπουργοί και βασικοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών σε μία συνάντηση απολογιστικού χαρακτήρα για τον πρώτο γύρο των fast track διαπραγματεύσεων.
Συγκεκριμένα το ΔΝΤ, το οποίο επί της ουσίας εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αφού το δικό του πρόγραμμα λήγει τον Μάρτιο του 2016 και έχει διακόψει τις εκταμιεύσεις εδώ και έναν χρόνο, αμφισβητεί ευθέως τον στόχο των 50 δισ., τόσο ποσοτικά όσο και χρονικά, κάτι που μετέφερε διά ζώσης χθες στους δύο υπουργούς η Ντέλια Βελκουλέσκου.
Οι ενστάσεις του Ταμείου κρίνονται ιδιαιτέρως σοβαρές από την Αθήνα, αφού με βάση τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ένα μέρος των 50 δισ., περίπου το μισό, θα χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την κυβέρνηση να επιθυμεί από την πρώτη δόση-μαμούθ των 25 δισ. που επιδιώκει να λάβει μέχρι τις 18 Αυγούστου, τα 10 δισ. να πάνε στις τράπεζες, ώστε μέχρι τέλους του έτους να έχουν αρθεί πλήρως τα capital controls.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους φίλους αναγνώστες μας, ότι λόγω θερινής ραστώνης, δημοσιεύουμε μόνο τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας. Επ' ευκαιρία σας ευχόμαστε καλές διακοπές, σε όσες και όσους έχουν αυτή την δυνατότητα.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ DEUTSHE TELEKOM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη της Deutsche Telekom είχε το πρωί της Τετάρτης ο Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση τουλάχιστον του 10% του ΟΤΕ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας μετόχων του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.
Κατά τη συνάντηση αναμενόταν να διευκρινιστεί αν η πώληση του 10% θα έχει ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος την 26η Μαΐου, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε την πρώτη επιστολή στην DT.

Τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ. Εάν η επιστολή δεν σηματοδοτούσε την άσκηση του δικαιώματος, τότε τα έσοδα θα είναι υψηλότερα, καθώς έκτοτε η μετοχή έχει ενισχυθεί.

Η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός και να διατεθεί το 16% που ελέγχει το Δημόσιο (4% έχει και το ΙΚΑ) είναι δεδομένη, όχι όμως και οι προθέσεις των Γερμανών, οι οποίοι δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένοι να συζητήσουν για το υπόλοιπο 6% που ελέγχει το Δημόσιο.

''Τhe New Daily Mail''
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB - TV


ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

WOMENS...

ΜΑΜΑ 365

LIFE

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ